Sambungkeun tablet ka TV

meureun dina kasempetan Anjeun hoyong nyambungkeun tablet ka TV. Ku cara kieu, anjeun tiasa ningali eusi dina layar tablet ceuk dina televisi. Éta tiasa janten pilihan anu saé pikeun dipertimbangkeun nalika hoyong pidéo atanapi poto, anu bakal katingali ku cara anu langkung saé kalayan résolusi anu langkung luhur dina televisi.

Pikeun pangguna anu resep pikeun ngahontal ieu, aya sababaraha cara sadia. Ku cara kieu, ceuk tablet bisa disambungkeun ka TV tanpa loba teuing komplikasi. Jalan bakal gumantung kana dua alat. Kami nyarioskeun ka anjeun naon pilihan anu ayeuna sayogi:

Ku WiFi (tanpa kabel)

Kahiji tina cara tiasa dianggo nyaéta ngalangkungan WiFi, janten teu kedah nganggo jinis kabel naon waé dina prosés ieu. Smart TV ayeuna sumping sareng WiFi lolobana, anu ngamungkinkeun aranjeunna nyambung ka Internét sareng ngaksés aplikasi ku cara ieu. Ieu mangrupikeun metode anu tiasa dianggo dina hal ieu. Anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta masang aplikasi TV dina tablet. Dina situs wéb produsén televisi anjeun sok aya inpormasi ngeunaan éta.

Janten nalika anjeun hoyong nyambungkeun alat ieu, ningali hiji hal dina layar TV tablet, Anjeun ngan kudu muka aplikasi. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun ngirim eusi nu dipikahoyong ka layar TV tanpa loba gangguan. Upami teu aya aplikasi resmi, anjeun tiasa nganggo aplikasi pihak katilu, sapertos Miracast atanapi DLNA, anu tiasa diunduh kana tablet Android tanpa aya masalah.

Bisi TV teu boga WiFi, éta bisa dihontal ku alat sapertos Chromecast. Kusabab jenis alat ieu ngajadikeun TV pinter. Gaduh teras aplikasi Chromecast dina tablet, pikeun ngadalikeun alat, Anjeun bisa ngirim eusi nu Anjeun hoyong tingali dina layar TV. Janten éta bakal gumantung kana naha anjeun gaduh televisi anu gaduh sambungan WiFi atanapi henteu. Sanajan seuseueurna model ayeuna gaduh.

Ku HDMI

Sejen sahiji cara paling klasik dina rasa ieu nyaeta ngagunakeun kabel HDMI. Dina hal ieu, anjeun kedah pariksa yén tablet gaduh konektor tipe HDMI mikro. Kusabab upami teu gaduh, éta moal tiasa nganggo metodeu ieu pikeun nyambungkeunana ka televisi anu dimaksud. Upami anjeun gaduh éta, anjeun ngan ukur kedah nganggo kabel anu ngamungkinkeun anjeun nyambungkeun dua alat éta.

Di seueur toko éléktronik, online sareng fisik, mungkin meuli jenis ieu kabel. Hiji lulugu nyaéta HDMI, nu kudu disambungkeun ka TV. Samentawis sisi sanésna nyaéta mikro HDMI, anu kedah dihubungkeun ka tablet. Ku cara kieu, nalika aranjeunna nyambung, éta bakal tiasa ningali sadaya anu nembongan dina layar tablet dina layar TV.

Sanajan éta métode anu hade sampurna, sajaba basajan pisan, aya aspék négatip. Kusabab kalolobaan tablet ayeuna aya di pasar aranjeunna henteu gaduh konektor HDMI mikro sapertos. Jarang ningali modél anu sami. Janten éta mangrupikeun pilihan anu ngagaduhan ruang lingkup anu terbatas. Tapi upami anjeun gaduh tablet anu gaduh éta, tong ragu ngagunakeun pilihan ieu.

Ku USB

Anu pamungkas, urang tiasa nganggo kabel USB nalika nyambungkeun tablet ka televisi, upami éta Smart TV. Anu kedah dianggo dina hal ieu nyaéta kabel anu gaduh konektor USB, boh USB-C atanapi micro USB dina hiji tungtung, pikeun nyambung ka tablet sareng di tungtung séjén hiji HDMI, supados tiasa disambungkeun kana TV.

Anjeun tiasa sacara gampil mendakan jinis kabel ieu di toko sapertos Amazon. Sanajan pikeun digawé, tablet kudu MHL cocog. Éta mangrupikeun standar anu ngamungkinkeun anjeun ngirim sinyal audio sareng pidéo ka televisi. Ku cara kieu, anjeun tiasa nganggo kabel ieu, dimana anjeun tiasa nyambungkeun TV sareng tablet.

Dina spésifikasi tablet biasana muncul upami éta cocog sareng MHL. Kabel USB dina hiji sisi sareng HDMI di sisi sanésna salawasna MHL patuh. Janten dina hal ieu aranjeunna moal ngagaduhan masalah.

Ka TV heubeul tanpa HDMI

mhl kana vga sareng adaptor HDMI

Ieu kaayaan anu sami, upami anjeun teu gaduh Smart TV, Anjeun kudu make kabel pikeun nyambungkeun tablet ka TV Anjeun. Anjeun teu boga alternatif séjén dina hal ieu. Sanajan geus ilahar aya televisi heubeul nu teu boga HDMI. Nu maksa anjeun néangan métode anyar. Ieu mangrupikeun prosés anu rada rumit, tapi tiasa dianggo dina kalolobaan kasus.

Upami tabletna cocog sareng MHL, anu dibahas dina bagian salajengna, adaptor MHL ka HDMI bakal diperyogikeun. Janten sambungan sapertos kitu tiasa dilakukeun. Kitu ogé ceuk kabel HDMI kudu disambungkeun ka VGA, saprak televisi, geus heubeul, teu boga konektor HDMI.

Prosés dina hal ieu bakal jadi bit leuwih kompleks, sanajan kudu jalan. Aya deui cara anu urang ogé tiasa dianggo dina hal ieu. Anu kudu urang pigawé nyaéta:

  1. Sambungkeun tungtung kabel sareng microHDMI ka tablet sareng tungtung HDMI ka konverter / adaptor.
  2. Teras sambungkeun kabel RCA kana konverter dumasar kana urutan warna (beureum sareng beureum, bodas sareng bodas sareng koneng sareng koneng).
  3. Ujung séjén kabel RCA kudu disambungkeun ka TV, nu kudu boga konektor ieu. Upami anjeun teu gaduh, anjeun kedah nganggo adaptor RCA scart pikeun éta.
  4. Tungtungna, sambungkeun konverter via microUSB ka stopkontak listrik. Bisa jadi DTT nu boga USB atawa video nu boga input pikeun eta.

Anjeun tiasa ningali yén éta téh hal nu leuwih kompleks, tapi bakal ngidinan Anjeun pikeun ningali dina televisi naon dina layar tablet sepanjang waktos.

Kumaha nyambungkeun tablet ka Samsung TV

nyambungkeun tablet ka samsung tv

Cara anu pangsaéna atanapi paling dipercaya pikeun nyambungkeun tablet ka TV nyaéta ku tengah kawat. Bagian tina kabel anu nyambung ka tablet bakal gumantung kana model tablet, tapi di bagian séjén biasana aya konektor HDMI. Anu kedah urang laksanakeun upami urang hoyong nyambungkeun tablet ka TV Samsung nganggo kabel nyaéta ningali jinis sambungan anu aya dina tablet sareng TV, mésér kabel anu cocog sareng sambungkeun sacara fisik. Engké, dina TV urang kudu milih input bener, nu kadang bisa jadi AVx sarta kadangkala HDMIx, dina duanana kasus nu "x" keur angka. Ku cara kieu, anu bakal urang tingali dina TV nyaéta sadayana anu urang tingali dina tablet.

Di sisi anu sanés, urang ogé tiasa nyambungkeun tablet urang ka TV Samsung tanpa kabel. Hiji pilihan nyaéta mésér alat sapertos Chromecasts ti Google, nu mangrupakeun alat nu, diantara hal séjén, bakal ngidinan urang pikeun ngagambarkeun bagian tina aktivitas tablet urang dina televisi. Ieu moal dipikabutuh upami TV urang mangrupikeun TV Smart sareng sistem operasi anu kalebet fungsi anu sami. Upami Samsung TV nganggo sistem operasi Android, éta parantos kalebet pungsi Chromecast sacara standar sareng ngeunteung kana tablet kami, kami ngan ukur kedah nganggo parangkat lunak anu cocog sareng toél ikon chromecast pikeun ngirimkeun eusi. Upami, pikeun alesan naon, éta gagal nalika urang ngabagi, hiji pilihan nyaéta masang aplikasi dina TV Layar hawa, nu cocog sareng sistem babagi nirkabel kayaning Miracast, Chromecast Google jeung Apple AirPlay.

Kumaha nyambungkeun tablet ka LG TV

nyambungkeun tablet ka tv lg

Sapertos TV naon waé, cara anu pangsaéna atanapi paling dipercaya pikeun nyambungkeun tablet ka TV LG nyaéta nganggo kabel anu cocog. Anu kedah urang laksanakeun nyaéta pariksa tablet sareng palabuhan TV sareng mésér kabel anu cocog. Engké, dina TV urang kudu milih input video bener, nu bisa AVx atawa HDMIx. Sakali dina entri anu bener, naon anu bakal urang tingali bakal sadayana anu muncul dina tablet urang, anu mastikeun yén urang tiasa ningali sagala jinis eusi tanpa larangan. Masalahna, tangtosna, urang moal tiasa ngamanipulasi tablet jarak jauh.

Upami urang henteu hoyong nganggo kabel naon waé, urang tiasa nyambungkeun tablet ka TV LG tanpa kabel. Chromecast Google mangrupikeun "dongle" leutik anu nyambung ka port HDMI dina TV kami sareng ngamungkinkeun urang ngirim eusi nu tangtu ti alat urang ka TV. Upami LG TV gaduh sistem operasi Android, pilihan pikeun ngirim eusi (Chromecast) kalebet sacara standar. Ngirim eusi dina hal ieu sasederhana nganggo aplikasi anu cocog sareng ngarampa ikon «Chromecast». eusi bakal reflected dina instan. Sakumaha anu parantos dijelaskeun sateuacana, upami sistem resmi gagal, urang ogé tiasa masang aplikasi AirScreen.

nyambungkeun tablet ka tv

Aya ogé TV pinter LG sareng sistem operasi webOS. Sistem operasi ieu, langkung kuat tibatan Android TV tapi langkung saé tibatan anu sanés sapertos Opera, kalebet dukungan standar pikeun Miracast, ku kituna urang tiasa nyambungkeun tablet urang ka TV nganggo protokol ieu. Pikeun ieu urang ngan ukur kedah:

  1. Dina TV, urang milih aplikasi «Bagi Layar».
  2. Dina tablet, urang muka aplikasi Miracast-cocog.
  3. Ogé dina tablet, urang milih TV urang jeung milih «Connect».
  4. Dina TV urang kudu narima sambungan. Dina sababaraha kasus, éta bakal naroskeun kami pikeun ngasupkeun PIN dina tablet atanapi TV. Anu paling umum nyaéta urang kedah asupkeun kana tablet.
  5. Tungtungna, urang ngirim eusi. Pas televisi ngadeteksi yén kami ngirimkeun eusi, éta bakal nunjukkeun éta tanpa urang kedah ngalakukeun anu sanés.

Pilihan séjén nyaéta pikeun ngaunduh aplikasi Video & TV Cast pikeun LG dina tablet sareng dina TV Cast TV sareng singkronkeun nuturkeun petunjuk anu saderhana.

Sambungkeun tablet ka TV salaku pendrive atanapi hard drive mémori éksternal

Pikeun nganggo mémori internal atanapi SD tina sélulér atanapi tablet anjeun kawas pendrive atawa memori USB éksternalAnu anjeun kedah kéngingkeun nyaéta kabel USB anu cocog sareng stop kontak dina tablet anjeun, anu kedah janten microUSB atanapi USB-C upami éta mangrupikeun salah sahiji modél panganyarna.

Ujung kabel anu sanés kedah USB-A jalu, teras sambungkeun ka salah sahiji palabuhan USB anu kosong dina TV anjeun.

Ku kituna, pesen kudu nembongan dina layar recognizing memori jadi Anjeun bisa ngakses galeri poto, video, atawa musik dina tablet Anjeun pikeun nempo eta dina layar. Malah dina sababaraha televisi, sapertos anu dumasar kana Android atanapi Android TV Box, aranjeunna ogé tiasa ngijinkeun anjeun ngalihkeun aplikasi pikeun masangkeunana ngalangkungan apk, nyimpen data, jsb.

Sambungkeun tablet iPad ka TV ku AirPlay

nyambungkeun ipad ka tv

Upami anjeun gaduh alat Apple, sapertos tablet iPad, anjeun tiasa nganggo téknologi AirPlay pikeun nransferkeun atanapi ngabagi layar anjeun dina TV anjeun (boh iPad sareng TV kedah ngadukung AirPlay). Prosedur step by step éta basajan:

  1. Sambungkeun tablet sareng Smart TV ka jaringan WiFi anu sami.
  2. Milarian pidio atanapi eusi anu anjeun hoyong tingali dina iPad anjeun.
  3. Ayeuna, sakali anjeun maénkeun éta, maén AirPlay. Dina seueur aplikasi éta katingali, éta sapertos layar kalayan segitiga. Dina anu sanés, sapertos Poto, éta bakal aya dina ménu Bagikeun.
  4. Teras pilih Apple TV atanapi Smart TV anu anjeun hoyong kirimkeun.
  5. Bakal mimiti mintonkeun eusi dina layar badag. Sareng pikeun ngeureunkeun streaming, ketok deui ikon AirPlay.

Bisi saukur hayang layar eunteung, sareng henteu ngirimkeun, léngkah-léngkahna nyaéta:

  1. Sambungkeun tablet sareng Smart TV ka jaringan WiFi anu sami. Duanana kudu AirPlay cocog.
  2. Buka aplikasi Pusat Kontrol dina tablet anjeun.
  3. Di dinya, milarian sareng toél pilihan Duplikat layar, anu mangrupikeun ikon sapertos layar ganda.
  4. Ayeuna pilih Apple TV atanapi Smart TV tina daptar.
  5. Upami anjeun ningali kode AirPlay nembongan dina layar TV, lebetkeun kodeu aksés anu anjeun anggo dina iPad anjeun.
  6. Bakal mimiti mintonkeun eusi dina layar badag. Sareng pikeun ngeureunkeun ngabagi, balik deui ka ikon Duplikat Layar di Pusat Kontrol sareng ketok deui.

Aplikasi pikeun nyambungkeun tablet ka TV

Aya sababaraha aplikasi pikeun nyambung ka a Smart TV cocog, biasana ku Bluetooth. Aya ogé mobiles kalawan IR nu bisa dipaké salaku kadali jauh. Sababaraha aplikasi anu paling umum anu aya tiasa LG Remote Control, aranjeunna nampi kontrol sora ti Alexa atanapi Google Assistant, jsb. Upami Anjeun gaduh TV basis Android, Anjeun oge bisa make tablet salaku kontrol BT jeung loba aplikasi Google Play.

Tangtosna, anjeun ogé gaduh sistem sambungan kabel anu sanés nganggo anu tangtu converters, kabel husus, jsb. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kudu minuhan sarat di handap ieu:

  • Éta tablet anjeun gaduh sambungan USB atawa HDMI dina tv Anjeun.
  • Rojongan pikeun MHL boh dina TV sareng alat sélulér anjeun. MHL (Mobile High Definition Link) Ieu mangrupikeun téknologi tautan pikeun ngabayangkeun naon anu lumangsung dina layar tablet anjeun dina TV.
  • Boga a kabel pikeun link. Éta tiasa tina microUSB tina sélulér kana HDMI pikeun TV (cocog sareng MHL), atanapi USB ka HDMI. Dina naon waé, sambunganna saderhana pisan, anjeun nyambungkeun dua tungtung kabel, hiji ka tablet sareng anu sanésna ka TV anjeun ka port anu leres, sareng eusi tablet bakal mimiti katingali dina layar TV.

Sababaraha tablet modern kalebet palabuhan tambahan sapertos mikroHDMIDina hal éta, anjeun tiasa nganggo kabel lempeng sareng tungtung microHDMI sareng HDMI anu sanés pikeun TV anjeun.

Malah aya téknologi konektipitas anu sanés sapertos Apple AirPlay. Protokol ieu dijieun ku Apple pikeun ngidinan bursa data antara alat saperti iPhone, iPod, atawa iPad jeung televisi atawa stereo nu ngarojong eta. Téknologi ieu tiasa dianggo sareng WiFi sareng gampang diaktipkeun ti pusat kontrol kalayan pilihan Kaca spion.

Salaku alternatif anjeun bakal manggihan Google Chromecast, nu mangrupakeun alat nu bisa Anjeun sambungkeun ka TV Anjeun pikeun ngirim eusi tina handphone, tablet atawa PC Anjeun. Contona, upami anjeun nuju maén kaulinan vidéo atanapi ningali vidéo, anjeun tiasa "ngabagikeun" (Kirim layar kuring) layar alat sélulér anjeun sareng TV pikeun ningali éta langkung ageung.

Upami anjeun parantos dugi ka ieu, éta anjeun masih henteu terang pisan

Sabaraha anu anjeun badé béakeun?:

300 €

* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.